Allsvenskan 5: snart dags att räkna in nedflyttningarna

Denna ganska motiga allsvenska säsong fortsatte på söndagen med rond 5. Liksom i januarironden var distriktsseriens division IV till VI spellediga, så klubben hade åtta lag i elden. Dessa skördade tillsammans två segrar och fyra förluster, vartill kom en derbymatch. Denna gång fick vi se en spegelbild av förra ronden, då de lag som då var hemma i de flesta fall spelade borta.

Division I Västra såg ”folkets lag” Trean denna gång spela borta mot Kärra, och segern med 2½-5½ gör att laget nu börjar närma sig fastare mark.

I division II:6 mötte Fyran denna gång Harplinge hemma med klara segersiffrorna 6½-1½ som följd. Fyran är därmed placerad som tvåa i tabellen och enda kruxet är att serieledande Halmstad står utan poängförlust och heller inte har de svåraste lagen kvar att möta.

I grupp II:5 väntade en ny tuff rond för våra lag Femman och Sexan och vi  kan i värsta fall få vänta till hösten på lättare motstånd. Femman stupade borta mot Mölndal med 1½-6½ och Sexan mot Lidköping med samma siffror. De enda poäng lagen har erövrat är i det inbördes mötet som vanns av Sexan efter två dubbla bords-w.o., men det kan ändå finnas ett litet hopp för något av lagen, eftersom Majorna 2 också står utan poäng och kan komma att träda fram som frälsare!

I den manhemtäta division III:5 spelade Sjuan borta mot Kålltorp och förlorade med 6 – 2. Dystert var det också för Tian som fick smaka på käppen mot Kamraterna 3 med siffrorna 1 – 7. Samtidigt delade Åttan och Nian på poängen genom 4 – 4 inbördes. Som tur är har Göteborgs SS bara tagit 2 poäng i serien och ligger sist efter en svärm av manhemlag, där förhoppningsvis ett av dessa kan räddas kvar av GSS.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.