Lag-DM, måndagar 5: Manhem distriktsmästare!

I måndags var det dags för den med spänning emotsedda finalronden för Lag-DM. Fjolårets tävling ledde ju till att vi fick se Örgryte som nybakade distriktsmästare och nu skulle denna värdighet sättas på prov mot självaste Manhem. Det gick nu finfint för de forna distriktsmästarna (=vi), för finalen kunde vinnas med klara 5½-2½. Faktum är att Manhems förstalag under hela tävlingen blott släppte 3½ poäng av 40! Förvisso har motståndet bitvis brustit, men vinstprocenten är ändå imponerande. Samtidigt tog Tvåan en knapp seger mot Lundby, medan Trean inte oväntat besegrade Fyran.

Fjärde och näst sista ronden av Lag-DM:s klass I bjöd ingen större spänning. Ettan och Örgryte vann stort nog Trean respektive Tvåan och samma sak gjorde också Lundby mot Fyran, en seger som säkrade kontraktet inför nästa år. I  och med detta står det också klart att slutrondens möte mellan Ettan och Örgryte blir en ren final. Tvåan spelar bronsmatch mot Lundby samtidigt som någon av Trean och Fyran får göra upp om att slippa nedflyttningsplatsen till klass II.

Resultat; klass I: SS Manhem –Örgryte SK 5½-2½, SS Manhem 2  – Lundby SS 4½-3½, SS Manhem 4 – SS Manhem 3 1½-6½. Slutställning: SS Manhem 10/36½ (distriktsmästare), Örgryte SK 8/28½, SS Manhem 2  6/17½, SS Manhem 3  3/16, Lundby SS 3/14, SS Manhem 4  0/7½ (nedfl.).

Tabellen för klass I hittar du här.