Manhem tvåa i Schackåttan

Än en gång var Manhem med i den klassiska ungdomstävlingen Schackåttan. Den spelas för 14-årsjuniorer med åttamannalag och ordnas i Bara utanför Malmö i regi av SK Bara Bönder och Södra Sandby SS. Manhem har stolta meriter och har hemfört tävlingen flera gånger, men de senaste åren har Limhamn varit för svåra.

I år hade dock Limhamns dominans tunnats ut och de blev i stället en kamp mellan fyra jämna lag, som kämpade i toppen. Vårt förstalag vann mot både Limhamn och Eslöv men förlorade mot En passant, Svedala redan i den andra ronden. Detta skulle visa sig vara finalmatchen fast ingen visste det då!

Vårt andralag svarade för en respektabel insats och tog nära hälften i samtliga matcher utom avslutningsronden tog manhemderbyt ägde rum och mot ett förstalag med segervittring blev det förlust med maximala 8-0. Där gick ett par placeringar förlorade.

Resultat: 1. En passant 40½ (av 56), 2. SS Manhem 38½ , 3. Limhamns SK 37½, 4. Eslövs SK 36½, 5. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder 31½, 6. Lunds ASK 29, 7. Hässleholm/Finnja 25, 8. En passant 24, 9. SS Manhem 2  23, 10. Minimix 19½, 11. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder 2  16 (11 lag).

För Manhem 1 tog Leonardo Aira 3 (av 7), Ossian Jansson 6, Olof Sanchez 5, Simon Torell 5½, Alexander Moberg 4½, Gösta Larsson 4, Kathleen Cardino Friborg 6 och Wilhelm Xi Liadal 4½ poäng. Ossian och Kathleen erövrade bordspris.

Manhem 1, fr.v. Olof Sanchez, Alexander Moberg, Kathleen Cardino Friborg, Leonardo Aira, Gösta Larsson, Simon Torell, Ossian Jansson och Wilhelm Xi Liadal.

Manhem 1, fr.v. Olof Sanchez, Alexander Moberg, Kathleen Cardino Friborg, Leonardo Aira, Gösta Larsson, Simon Torell, Ossian Jansson och Wilhelm Xi Liadal.

För Manhem 2 tog Simon Andersson 2 (av 6; laget hade frirond), Gabriel Winsnes 3, Carl Gustafsson Wold 3, Marcus Ossowicki 2, Marcus Öjebrink 2, Leo Barker 2, Annie Kildén 2 och Johanna Nabbing 1 poäng.

Manhem 2, fr.v. Annie Kildén, Johanna Nabbing, Carl Gustafsson Wold, Marcus Öjebrink, Gabriel Winsnes, Leo Barker, Simon Andersson och Marcus Ossowicki.

Manhem 2, fr.v. Annie Kildén, Johanna Nabbing, Carl Gustafsson Wold, Marcus Öjebrink, Gabriel Winsnes, Leo Barker, Simon Andersson och Marcus Ossowicki.

Under de senaste åren har vi ställt upp med ungdomliga lag med bra utvecklingspotential och det känns som att gamla fina Manhem är på väg uppåt. I nästa års tävling sätter vi siktet högre!

Foton: Roland Thapper.