Johannes Aira vann Junior-DM – Andrej Kampe Svanhill tvåa i Kadett-DM

2010 års Junior-DM slutfördes i mitten av december med nitton deltagare, en god siffra. Tävlingen spelas i två klasser, för juniorer (20 år) och för kadetter (16 år), men blott en junior ställde upp till spel i form av icke okände Johannes Aira. Nu skämdes inte hans insats för sig utan med sju raka vinster tog han hem hela den sammanslagna gruppen.

Resten av spelarna var alltså kadetter och de bjöd upp till en spännande turnering. Inte minst manhemiterna, åtta till antalet, gjorde i flertalet fall goda insatser. Främst av de våra slutade unge Andrej Kampe Svanhill som äntrade ringen som orankad 01:a men som visade sig motståndet fullt vuxen och blev tvåa mot det äldre motståndet.

Resultat, juniorer: 1. Johannes Aira 7 (av 7; 1 delt.); kadetter: 2. Andrej Kampe Svanhill 5, 5. Olof Sanchez 4½, 6. Ossian Jansson 4, 9. Simon Torell 3½, 11. Isak Ungerfält 3½, 14. Kathleen Cardino Friborg 3, 17. Marcus Glover 2, 18. Leo Barker 1 (18 delt.).