Allsvenskan 3: dyster rond för di manhemske

Dagens rond i allsvenskan bar numret 3 och avslutade lagspelet för hösten. Det är svårt även för den mest patriotiske manhemit att glädjas åt utfallet. Vid sidan av ett derbyt inregistrerade de käcka manhemiterna blott tre segrar  och två oavgjorda, att ställa mot åtta förluster.

I division I Västra reste Tvåan segertippad till mötet med Fenix i Borås. Det blev en solid seger med 1½-6½ som visade skillnaden mellan topp och botten i serien. På hemmaplan i Schackcentrum tog Trean emot KH-Alliansen med förlust 2½-5½ som följd. En av våra spelare tvangs lämna sent återbud till följd av sorg i familjen med w.o. som resultat. Fyran gästades av Kamraterna 2 med resultatet 4 – 4. Det glunkades efter matchen om att båda lagens chanser att hänga kvar försämrades genom detta resultat. Och det är sant att när tre lag flyttas ned finns det små marginaler nedåt. Tvåan ligger fyra i tabellen men utan att ha mött de tre främsta, vilket i det här fallet nog får räknas som ett plus. Det skall mycket till för att både Trean och Fyran skall gå genom vårsäsongen med kontraktet i behåll.

I division II:5 spelade Femman borta mot Kärra och förlorade med 5 – 3. Därmed halkade laget ned ur ledarpositionen men man skall veta att alla lag har tappat minst två poäng.

I division III:6 anträdde Sexan resan till Falköping men fick vända hem med 4½-3½ i baken. Västgötarna tar över serieledningen men än är inget avgjort. I samma grupp förlorade Nian hemma mot Götaverken 2 med 2½-5½. Med tre inledande förluster riskerar laget att hemsökas av nedflyttningsspöket.

Muntrare blev det inte i grupp III:7,där Sjuan bortaförlorade mot Sindjelic  med 5 – 3 samtidigt som Åttan förlorade hemma mot Kålltorp med 3½-4½. Båda vinnarlagen delar serieledningen och manhemiterna ligger tack vare tidigare poäng i mitten av gruppen.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I division IV fick vi så äntligen en seger när Elvan vann mot ett decimerat Länsmansgårdn med 4 – 1. Tolvan nådde oavgjort mot Kamraterna 5 med de avslöjande siffrorna 2 – 2. Tian hade frirond medan Tretton fick bita i gräset mot serieledande Öckerö med 4 – 1. I den mindre lustiga tabellen ligger de fyra manhemlagen packade som sillar på den undre halvan. Division IV med tabell och bordsresultat hittar du här.

Också i division V fick vi en seger att glädjas åt: det av höstens Ny i schacket formerade Sjutton tog sin tredje raka seger, denna gång hemma mot Kålltorp med 4 – 1. Samtidigt vann Fjorton mot Sexton med 3 – 2, medan Femton förlorade knappat mot Mölndal 3: 3 – 2. Division V med tabell och bordsresultat hittar du här.