Manhem Open: tre spelare i topp efter två dagar

Efter två dagars spel i Manhem Open står ingen spelare utan poängförlust. Louise Segerfelt ställdes mot polska 14-årsmästarinnan Monika Rykala. Efter att lyckats mindre väl med spelöppningen och dessutom tänkt bort en hel del tid kunde Louise genom ett par resoluta befrielsedrag skaffa motspel och efter polska långlutare vidtog rena rallartidsnöden. Efter att spelarna klarat tidsnöden enades man om remi i en ställning med merbonde för manhemiten. Förutom Louise står morgondagens motståndare, Tysklands Xianliang Xu, och Linus Johansson, Limhamns SK på 3½ poäng.

En hord av trepoängare utgörs av Lukas Heyne, Tyskland, August Ek, Egor Norlin och Nikita Smirnov, samtliga SK Rockaden, Michael Vesterli, Danmark, Monika Rykala, Polen, Lars Åström, Limhamns SK samt Karwan Awat, Västerås SK.

Bland de övriga manhemiterna har Jessica Bengtsson 2½ medan Gabriel Svorono och Hampus Lane står på 1 poäng.