SM i Lund: topplaceringar för Gabríel Svorono, Håkan Warston och Zdenko Naglic

Ett flertal manhemiter var med i SM också i de övriga klasserna. Antalet ungdomar var mindre än vanligt, men i miniorklassen bärgade Gabriel Svorono tredje plats och ryckte därmed upp till klass II. Ur vår käcka skara av klass III-spelare gick Håkan Warston fram som en stormvind, vann gruppen och tog steget upp till klass II. Ny i klass II är också grupptvåan Zdenko Naglic som nådde starka 80%. Också Lars Borgström blev tvåa i sin grupp, men med otillräcklig vinstprocent för uppflyttning.

Kadett-SM: 16. Jessica Bengtsson 5 (av 9), 21. Louise Segerfelt 4½, 39. Isak Ungerfält 2½ (42 delt.); Minior-SM: 3. Gabriel Svorono 6½, 31. Ossian Jansson 4½ (58 delt.); Juniorkval: 12. Sandro Olofsson ½ (12 delt.); Veteran allmän: 15. Sven Degerfeldt 4 (av 7), 24. Ove Alfredsson 4, 31. Lennart Rydholm 3½ (60 delt.); Mästare: 43. Mats Eriksson 3½ (79 delt.); Klass I, grupp 7: 9. Tommy Wickström 3½ (17 delt.); Klass II, grupp 5: 4. Patrik Abrahamsson 3½ (8 delt.); Klass III, grupp 1: 1. Håkan Warston 5 (uppfl.); grupp 2: Bo-Göran Mellbin 3; grupp 3: 6. Claes Brauer 3; grupp 5: 5. Johan Granholm 3½; grupp 7: 5. Kjell Kalén 4; grupp 8: 2. Lars Borgström 4½; grupp 9: 7. Jakob Wåhlander 3½ (12 delt.); grupp 10: 2. Zdenko Naglic 4 (av 5; uppfl.; 7 delt.). I klubbtävlingen stod vi oss slätt detta år trots ett hyggligt antal deltagare. Det blev i stället arrangerande Lunds ASK förunnat att vinna på 33 placeringspoäng före SK Rockaden med 28. Manhem tog 6 poäng, vilket inte räckte till en plats bland de tio bästa.

Nytt för i år var att SM avslutades med helgturneringar i ratingbaserade grupper om sex man, som spelade med förkortad betänketid och som alltså inte tävlade om upp- och nedflyttning i det reguljära klassystemet. 29 grupper fick arrangörerna ihop och helgtävlingarna är helt säkert en innovation som förbättrar ekonomin för den som ansvariga klubben. Helg, grupp 12: 4. Sven Degerfeldt 2½ (av 5, 6 delt.); grupp 22: 4. Zdenko Naglic 2; grupp 23: 2. Mattias Mullback 3, 5. Thomas Meyer 1½; grupp 28: 4. Claes Fransson 2.

Resultatboken för SM finns för nedladdning här.