Max Karle tog fem raka i Ebbe Cup 21

På söndag färdigspelades Ebbe Cup med det om tradition vittnande ordningsnumret 21. Överraskningsmannen Jacob Stråberg spelade final med Majornas Max Karle med vinst för den senare som följd. Karle fick då ta sig an en annan manhemit i form av Martin Oxelqvist. Martin hade nog remin inom räckhåll med prisplats som följd men försmådde denna och förlorade sedermera. Turneringssegern gick alltså till Max Karle på maximala fem av fem.

Bäste manhemit blev i stället Lars Bergström, som bara tappade poäng mot slutsegrare. Lars vann bl.a. mot topprankade Jens Lundell som efter ytterligare en tappad halva gick in som sexa i slutlistan.

Planerna ligger redan klara för Ebbe Cup 22, som kommer att spelas som en del av Manhems schackvecka i sommar. Speldagarna för schackveckan är satta till 30 juli – 8 augusti med Ebbe som öppningsnummer den första helgen. Boka gärna in tiden redan nu!

Resultat: 1. Max Karle, Majornas SS 5, 2. Lars Bergström 4, 3. Alexander Holzmann-Ekholm, Majornas SS 4, 4. Kenneth Fahlström, Majornas SS 4, 5. Martin Oxelqvist 3½, 6. Jens Lundell 3½, 7. Jacob Stråberg 3, 8. Sejfo Agovic, Helsingborgs ASK 3, 9. Håkan Knutsson, Uddebo SK 3, 10. Lars Borgström 3, 11. Robert Anderzén, Örgryte SK 3, 12. Johan-Sebastian Christiansen, Caïssa, Norge 3, 13. Vojislav Djordjic 2½, 14. Börje Persson, Borås-Fristads SK 2½, 15. Daniel Skorczynski, Örgryte SK 2½, 16. Markus Freed 2½, 17. Filip Landin, Örgryte SK 2, 18. Zdenko Naglic 2, 19. Elliot Ekblad, Majornas SS 2, 20. Mohammad Ayubi 2, 21. Fred Persson, SK Kamraterna 2, 22. Klas Lindell, Helsingborgs SS 2, 23. Gabriel Svorono 2, 24. Aste Olindersson, Öckerö SS 2, 25. Martin Bjureblad, Kärra SS 1, 26. Claes Fransson 1, 27. Marco Limeta, Örgryte SK 0 (28 delt.). Per-Axel Persson utgick. Jacob Stråberg vann ratinggrupp 1 och Johan-Sebastian Christiansen ratinggrupp 2.

Turneringstabellen kan du bese här.