Återblick: Allsvenskan 4 – mörk rond för Manhem

Allsvenskans rond 4 inledde vårsäsongen och bjöd en bitter kalk för Manhem, åtminstone för de högre lagen. Poängutdelningen för de femton söndagslagen var tre segrar, en oavgjord och sex nederlag förutom två derbymatcher.

Trean fortsatte sitt fina spel i division I Västra och spelade oavgjort med Kamraterna 2. Laget var än så länge inblandat i toppstriden.

I division II:5 råkade Fyran ut för sitt första nederlag i och med 2½-5½ i den tunga bortamatchen mot Säffle. I samma serie fick Sexan en rejäl överhalning mot nya ledarlaget Bosna med 6½-1½. I grupp II:6 förlorade Femman återigen, denna gång mot Varberg med 2½-5½ och behöll åttondeplatsen.

I division III:5 förlorade Sjuan mot topplaget Lerums SK med 5½-2½ och i samma grupp fick Nian en svidande förlust mot Götaverkens SK med hela 8 – 0. I grupp III:6 hade Åttan frirond och det var det muntraste beskedet i division III.

I division IV kunde Tian vinna mot Mölndal 3 med knappa 3 – 2. Laget låg fint med efter bara en förlust. I samma serie vann Elvan mot Tolvan med 5 – 0 i det ena av två derbymöten.

I division V fick Tretton en bortaförlust mot Proletären med 3½-1½ medan Fjorton slog Mölndal 4 med odiskutabla 0 – 5.

I division VI drabbade Sexton och Sjutton samman i ett derby, dessutom mellan våra två färska knattelag. Salomoniskt nog blev det 2½-2½ i det mötet. Samtidigt tog Femton ännu en seger genom 3½-1½ mot Kålltorp 2.

Serietabeller och resultat för division III och uppåt finns under Allsvenskan hos SSF och distriktsserien = division IV-VI finns hos Göteborgs Schackförbund.