Vårmästerskapet avgjort!

I onsdags färdigspelades årets vårmästerskap. Med totalt 77 deltagare noterades en vacker siffra, visserligen inte rekord (som är 90) men ändå aktningsvärt. Något skämdes kanske denna av ett antal walk over i sista ronden, men väsentligen var många manhemiter med och spelade schack.

Öppna gruppen var starkt besatt denna gång, med sex spelare över  1900 och fyra över 2000. De var också dessa spelare som satte sin prägel på toppstriden. I femte ronden vann Vincent Andréasson över Dan Larsson och var då ensam om full poäng, men när han förlorade i sjätte mot nye medlemmen Robin Johansson hettade tätstriden till igen. Sedan gjorde dock Vincent inget misstag utan gick i mål på stronga 8 poäng! Martin Oxelqvist startade med en förlust men rodde upp sig starkt och slutade tvåa en poäng bakom.

I Lilla gruppen visade flera nya medlemmar framfötterna. Ändå var det Olof Eriksson som imponerade mest med 8 poäng och till slut ett försprång på 1½ poäng in i mål. Nye medlemmen Albin Demukaj slutade trea trots att han p.g.a. resa måste släppa de två sista ronderna! De tre främsta flyttas upp till Öppna gruppen.

I Bondegruppen dominerade Leonardo Aira den sjurondersturnering som utspelades. Sedan vidtog dock ett sinnrikt cupspel för att bestämma placeringarna och då visade det sig att Sandro Olofsson, den ende som slog Leonardo i gruppspelet, var för svår i finalen.

Prisutdelning kommer att äga rum vid vårmötet tisdagen den 19 maj. Priser väntar för samtliga deltagare i Lilla gruppen och Bondegruppen och till alla spelare med 5 poäng eller mera i Öppna gruppen.

Fullständiga resultat hittar du här.