Jan Möller ny göteborgsmästare!

På måndagen färdigspelades årets Individuella DM i idel tiomannagrupper. Flera manhemiter deltog i den jämna DM-gruppen och det var också en av dessa som drog det längsta strået, Jan Möller, med endast en förlust.

Jan, 30 i sommar, fick sin schackliga fostran i Skara SS och räknades som junior som lovande. 1999 flyttade han till Göteborg och Manhem och har sedan dess varit klubben trogen, men tidvis legat aningen lågt schackligt. I serien ställer han dock upp och han kommenterar sin DM-titel: – Nu har jag bara ett mål. Det är att vinna en serie med mitt lag i Allsvenskan! Jag har varit med om att åka ur men aldrig att gå upp.

Denna målsättning är det svårt att inte lovorda. Månne framgången också sporrar till ökad satsning?

I samma grupp startade Sören Svensson i stor stil, föll tillbaka men bärgade ändå bronset.

Jessica Bengtsson startade något trevande i klass I, men kom i gång allt mer. Med ett par ronder kvar att spela började hon studera turneringstabellen med allt större intresse och i mål räckte särskiljningen till att vinna gruppen och bli mästare vill nyss fyllda 14.

I klass III gick Bosse Ohlsson fram som en furie och vann sin grupp i stor stil.

Resultat, DM-gruppen: 1. Jan Möller 6 (av 8), 3. Sören Svensson 4½, 5. Zakarias Sjöström Dyrefelt 4, 6. Dan Larsson 4. Tommy Wickström bröt; Klass I: 1. Jessica Bengtsson 6 (av 9; uppfl.), 3. Stefan Klang 5½, 5. Rickard Dave 4½, 9. Lars Borgström 3 (nedfl.); Klass II: 2. Svante Norlander 5 (av 8), 5. Zdenko Naglic 4, 7. Rickard Eklund 3 (nedfl.), 9. Håkan Warston 2½ (nedfl.). Amanj Aref bröt; Klass III, grupp 1: 3. Gabriel Svorono 6 (av 9), 5. Björn Andersson 4, 7. Roine Karlsson 4, 10. Niklas Kleveros 1½; grupp 2: 1. Bo Ohlsson 8 (av 9; uppfl.), 5. Vojislav Djordjic 5,6. Jack Andersson 4½, 7. Veronika Klang 3½.