Tiam Safdari och Ossian Jansson vann Knatte-DM:s B-finaler

På lördag och söndag spelades B-finalerna av Knatte-DM för mellan- respektive lågstadiet. Manhemiterna har legat ganska lågt under rallysäsongen, men här dominerade de stort.

Mellanstadiet spelades med elva man i en monradgrupp och leddes från start till mål av Tiam Safdari, ett nytillskott från årets schack4ekull. Tre manhemiter slog sig in på pokalplats!

Tolv av de tjugo i lågstadiets B-final var manhemiter och de dominerade stort i toppen. Ossian Jansson parkerade i toppen och kunde avfärda den ene utmanaren efter den andre. Endast två remier släppte han. Det är troligt att en och annan av toppspelarna hade kunnat försvara en plats i A-finalen också, men om man inte spelar under säsongen kvalificerar man sig inte…

Resultat, mellanstadiet: 1. Tiam Safdari 6½ (av 7), 3. Axel Hagren 4½, 6. Jonas Persson 4, 8. Alex Orekhov 3, 10. Leo Barker 2 (11 delt.); lågstadiet: 1. Ossian Jansson 6, 2. Nils Lyrbring 5, 3. Marcus Ossowicki 5, 4. Rayan Golkar 5,  5. Albert Palle 4½, 7. Carl Gustafsson Wold 4, 9. Viktor Pernheden 3½, 11. Elis Nyholm 3, 12. Arvid Eriksson 3, 15. Saga Drakengren 3, 18. Kathleen Cardino Friborg 2 19. Vera Lilja ½ (20 delt.).

Resultatlistorna för mellanstadiet och för lågstadiet.