Vårmästerskapet: slutspurten drar i gång

Det välbesatta Vårmästerskapet har nu nått fram till slutspurten efter en välbehövlig påskpaus. På onsdag spelas den åttonde och näst sista ronden och tävlingen slutförs onsdagen den 29 april med sista rondens avbrott (om det blir några) den 6 maj.

Öppna gruppen har ett starkt startfält med ett flertal spelare strax över och under 2000-strecket. Två av dessa, Vincent Andréasson och Jonas Bengtsson, delar ledningen på 6 av sju och skuggas av ett koppel fempoängare. Det blir dessa som får göras upp nu och tätstriden är långt från avgjord. Bakom det ratingmässiga toppskiktet har Jakob Wåhlander och Per Nyland svarat för starka insatser.

Flera nya spelare har satt färg på Lilla gruppen, även om Olof Eriksson leder på 6 poäng. Lika många har nye Albin Demukaj tagit, men resa gör att han missar de båda sista ronderna. Även nyingarna Mohammed Ayubi och Frédéric Thebault har gjort väl ifrån sig, liksom juniorerna Rikard Roos och Olof Sanchez.

Bondegruppen har avverkat sina ordinarie sju Berger-ronder med Leonardo Aria som klart bäste poängplockare. Emellertid vidtar nu cupspel, där de fyra bästa gör upp om placeringarna 1-4 och undre halvans spelare får tampas om platserna 5-8.

Tabeller och resultat hittar du som vanligt här.