Sjutton manhemiter i Mölndal Cup

På lördagen spelades årets andra rallytävling i form av Mölndal Cup, som återigen gick i Eklanda skola. Sett med manhemögon innebar den ett rejält fall framåt; i Prologen deltog ynka fem manhemiter medan denna gång sjutton ungdomar från klubben stod på startlinjen. Bravo! Därmed blev vi delat största klubb – Bravo!

Naturligt nog fanns åtskilliga mindre tävlingsvana manhemiter med i startfältet, men de våra skötte sig med den äran och samlade värdefulla erfarenheter. De fem främsta i varje årsklass belönades med pokal och övriga med plakett. Några fasta gäster fanns med på pokalplats, men det var inte långt från att ytterligare ett par hade anslutit. Närmast var Lukas Frisell och Simon Andersson med var sin fin sjätteplats bland 98:orna respektive 99:orna..

Resultat, födda 1996: inga manhemiter deltog (12 delt.): 1997: 4. Gabriel Svorono 5 (av 7; 19 delt. varav sex manhemiter); 1998: Sex manhemiter deltog (20 delt.); 1999: 1. Leonardo Aira 6, 3. Gösta Larsson 5½ (15 delt., varav sex manhemiter); Födda 2000-: 5. Filip Andersson 2½ (6 delt., varav en manhemit).

Nästa rallytävling blir Västkustspelen, som ordnas i Falkenberg den 15 november. Fullständiga resultat från Mölndal Cup och det sammanlagda Knatterallyt kommer snart att finnas på Göteborgs Schackförbunds hemsida www.goteborgschack.com.