Victor Nithander delade segern i Göteborg Open

Sista dagens spel i Göteborg Open slutade med att de båda topprankade Nicolaj Vesterbaek Pedersen och Victor Nithander båda slutade på 6 poäng – och med samma kvalitetspoäng! Det skedde sedan dansken vunnit säkert i sista ronden, medan Victor var hårt trängd av Ture Lehtonen med ändå fick med sig en halva. Trean Jesper Hamark nådde sin plats genom att besegra sensationsmannen Vincent Andréasson. Förutom Victors delade seger höstade de deltagande manhemiterna också in två ratingpriser.

Resultat: 1-2. Nicolai Vesterbaek Pedersen, Danmark och Victor Nithander 6 (av 7), 3. Jesper Hamark, SK Kamraterna 5½, 4. Ture Lehtonen, Lundby SS 5, 5-6. Mats Eriksson och Tage Bengtsson, Majornas SS 5, 7. Vincent Andréasson 4½, 10. Johannes Aira 4½, 11. Martin Krantz 4½, 14. Tommy Wickström 4½, 15. Johan Holmström 4, 18. Johan Hansson 3½, 21. Karl Malbert 3½, 23. Lars Borgström 3½, 24. Zakarias Sjöström Dyrefelt 3½, 26. Georg Lappas 3½, 28. Martin Oxelqvist 3½, 29. Håkan Warston 3½, 31. Zdenko Naglic 3, 34. Andreas Ahlberg 2½, 37. Jacob Stråberg 2, 38. Mattias Mullback 2, 39. Per-Axel Persson 2, 41. Stig Grönlund 1½ (44 delt.). Vojislav Djordjic utgick.

Ratingpriser erövrades av juniorerna Johannes Aira och Zakarias Sjöström Dyrefelt. Också blivande manhemiten Rickard Eklund tog ett ratingpris.