Göteborg Open i full gång!

Stadens mest traditionsrika helgtävling, Göteborg Open, är i full gång! Tävlingen spelas över sju ronder med ratingpartier och 44 man finns på startlinjen, en ökning från fjolårets trettio och i synnerhet från den inställda tävlingen år 2005. Exakt hälften av startfältet utgörs av manhemiter, däribland fyra med dubbel klubbtillhörighet.

Efter fyra ronder delas ledningen av två fullpoängare; topprankade danske IM Nicolai Vesterbaek Pedersen och vår egen Victor Nithander. Dessa båda kommer följdriktigt att ställas mot varandra i lördagsmorgonens femte rond. På tre poäng följer en hord av spelare, däribland Jesper Hamark och Hans Svedberg, SK Kamraterna, Ture Lehtonen, Lundby SS, Tage Bengtsson, Majornas SS, Per Green, SKK Trollhättan, Robert Wiklund, Götaverkens SK samt manhemiterna Mats Eriksson, Vincent Andréasson och Johan Hansson.