106 deltagare i Manhemknatten!

Manhemknatten heter vår egen deltävling i Knatterallyt och traditionellt brukar den avsluta rallysäsongen, så även i år. Glädjande nog kunde vi räkna in inte mindre än 106 deltagare fördelade på åtta klubbar och i synnerhet då Manhem.

Tävlingen spelas traditionellt i två grupper, en för vardera mellan- och lågstadiet. I mellanstadiet var Örgrytes Philip Blom helt omutlig och vann sju raka. Med manhemögon kunde man glädja sig över att Andreas Ahlbergs sista rallytävling också blev hans bästa med en andraplats i hela gruppen! Louise Segerfelt gjorde en strong insats som fyra bland de 42 deltagarna och Alexander Karlsson följde upp tredjeplatsen i Talangjakten med att sluta femma här. Bra gjort!

Prisutdelningen skedde separat för de tre årsklasserna och de här blev de främsta: 1994: 1. Andreas Ahlberg 6 (av 7), 4. Erik Persson 4½, 5. Edvin Hägg 4½ (10 delt.); 1995: 2. Louise Segerfelt 5, 3. Alexander Karlsson 5, 4. Daniel Skorczynski 4 (12 delt.); 1996: 2. Lukas Thell 4 (20 delt.).

I den 64 huvuden starka lågstadiegruppen var det strid på kniven i toppen. Ende obesegrade blev Gabriel Svorono, som gjort fina framsteg under säsongen och som nu blev ensam i topp på 6½ poäng! Fina insatser gjorde också nyingarna Noel Waters och Hjalti Snorrason, båda från Annedal.

Resultat, 1997: 1. Gabriel Svorono 6½, 5. Noel Waters 5, 9. Alf Klaar 4½ (30 delt.); 1998-: 5. Hjalti Snorrason 5, 9. Henry Chen 4, 10. Sverker Klaar 4 (34 delt.).

Fullständiga resultat finns på Göteborgs Schackförbunds hemsida.