Allsvenskans division IV: klart för slutrond

Förra helgen spelades den andra extraronden i division IV, vars göteborgsgrupper ju innehåller nio lag. Sexan och Nian hade frirond och de övriga resultaten blev: Sjuan – Götaverken II 4 – 1, Kungsbacka III – Åttan 3 – 2 och Lundby II – Tian 3 – 2.

Sista ronden spelas i övermorgon söndag som är ordinarie slutrond för Allsvenskan. I division IV-grupperna gäller att man behöver komma bland de fyra främsta för att få vara med i nya division III. För Manhem-lagen gäller att Nian och Sjuan ligger på uppflyttningsplats i grupp IV:9 och har utomordentliga utsikter att förbli där. I grupp IV:8 ligger Sexan under strecket men spelar en direkt avgörande match mot Kamraterna IV. Åttan och Tian är borta ur uppflyttningsdiskussionerna.

Vi önskar alla Manhems lag lycka till i serieavslutningen! Den som fördjupa sig i vidare tabellstudium kan göra det hos Sveriges Schackförbund.