R1 Allsv. 23/24: God start för Manhemlagen

Allsvenskan drog igång på söndagen den 22/10-2023. Manhem 1, 2, 4 & 5 vann sina matcher. Om än inte med stora siffror (4½, 4½, 4½, 5). Ändå gott så! Matchpoäng är ju som bekant rätt viktiga att ha. Manhem 3 mötte ett starkt Lidköpings SS lag och förlorade, men slår säkert tillbaka kommande ronder.

Manhem 1 hade bortamatch mot Harplinge SS-Halmstad. Det såg länge ut som att matchen var helt jämn, men när partierna gick mot avgöranden höll vi ett par svåra ställningar till remi och Mattias Lundström lyckades dessutom vinna ett (snabbt bedömt från min sida) inte uppenbart fördelaktigt tornslutspel. Tidigare hade Mats Welin och Anders Pettersson vunnit rätt övertygande båda två. Då Harplinge-Halmstad “bara” hade en partivinst i det läget gjorde det inte så mycket att de sedan lyckades vinna ett långt parti på bord 4. Det blev ändå bara två vinster för dem mot tre för Manhem. Stämningen var god.

Manhem 2, 3 & 4 får ni inga referat från, men däremot kan ni se partier från de matcherna här:
Manhem 2 – Team Pelaro Alingsås SS
Manhem 3 – Lidköpings SS
Manhem 4 – Götaverken-Lundby SK
Manhem 1 & 5 spelade borta och hade ingen partisändning.

Resultat Allsvenskan 2023/24 (klicka på menyn undertill för att byta serie)

I distriksserien gick det också bra. Det noterades 2 vinster för Manhemlagen mot övriga klubbar (1 oavgjord och 0 förluster) samt vinst i internmöte för Manhem 9 mot Manhem 11 och för Manhem 7 mot Manhem 10.
Resultat Göteborgs distriktsserie (d.v.s. div 4 & 5) 2023/24