Nordstadsdagarna , dag 2: Rune Torstensson veteranblixtmästare och simultan av Gustav Lindholm

På måndagen fortgick Manhems nordstadsdagar i god stil. På programmet stod den traditionella veteranblixten (spelas med 7-minuterspartier), där tio gentlemän ställde upp till spel. De bjöd på en spännande tillställning, där det lyckades veteranklubben Göteborgs Schackveteraners egen ordförande Rune Torstensson att dra det längsta stråt.

Resultat: 1. Rune Torstensson, SK Kamraterna 6½ (av 9), 2. Fadio Kamerovic, klubblös 6, 3. Sören Svensson 5½, 4. Ilija Nikolic, SK Proletären 4½, 5. Zdenko Naglic, SK Kamraterna 4, 6. Lennart Rydholm 3½, 7. Lennart Karlsson, Götaverkens SK 3, 8. Michail Beljajev, Göteborgs Schackveteraner 3, 9. Stanley Kassell, Göteborgs Schackveteraner 0 (10 delt.). Lars Sjöberg utgick.

På måndagen utmanade också vår svenske  skolmästare Gustav Lindholm nordstadsbesökarna på simulanuppvisning. Detta var en upprepning av fjolårets begivenhet, då Gustav segrade med 9-6 över femton partier. Årets  uppvisning bjöd på en ytterligare förbättring, då resultatet denna gång kunde skrivas till 15-4 över nitton partier. Inte dåligt!

Samma dag spelades också de två första kvartsfinalerna i Nordstans knattecup.