Eric Sun klubbmästare för yngre juniorer

Under helgen spelades Manhems klubbmästerskap för yngre juniorer (födda 2002 eller senare). Sex barn ställde upp till spel i denna tävligsdigra del av säsongen och det blev ett mästerskap som bjöd på en tätstrid med både omkastningar och spänning. Efter första speldagen leddes tävlingen av Aria Ben Saeid, men söndagsspelet såg Eric Sun och Nuhad Hattab passera och nå ett inbördes särspel.

Detta företogs med ett entimmesparti (grundtiden för tävlingen), som dock slöt remi efter att Eric haft lovande angrepp men inte förmått knyta till säcken. Ett andra särspelsparti spelades med 15 minuters betänketid, där  ett bondeslutspel mynnade ut i ett damslutspel där Eric till slut kunde komma ur schackarna och byta damer med ett nytt, vunnet bondeslutspel som följd.

Resultat: 1. Eric Sun 3½ (av 5; 1½-½ i särspel), 2. Nuhad Hattab 3½. 3. Aria Ben Saeid 3, 4. Othilia Hogmalm 2, 5. Emil Ström 1½, 6. Gustav Nordström 1½ (6 delt.).

Den fullständiga tabellen hittar du här.