Arvin Rasti göteborgsmästare för knattar

På lördagen avgjordes årets göteborgsmästerskap för låg- och mellanstadiebarn, det s.k. Knatte-DM. Under säsongen har regionens tävlingar i de aktuella åldrarna tillsammans utgjort “Knatterallyt” med en sammanlagd liga vari de åtta med fest poäng i varje åldersklass gått vidare att spela i Knatte-DM:s A-final. Även om 1990-talets år då klubbens schackskolor vid fyra centrala skolor borgade för en närmast total manhemdominans är sedan länge svunna stod Manhem med elva starter som största klubb i dessa A-finaler.

Det gångna året har årsklassen  2005 varit en källa till upprepade glädjeämnen för var sann manhemit och så blev fallet även denna gång med tredubbel seger med rallysegraren Arvin Rasti allra högst i topp som ny göteborgsmästare! Noteras kan även Love Troberg Eskolas delade seger i äldsta klassen, tvåa först efter ett utdraget särspel. Bra  insatser av de våra!

Resultat; A-finaler,  födda 2001: 2. Love Troberg Eskola 6 (av 7; förlust i särspel om segern), 4. Isak Storme 5, 6. Linus Gisselgård 2, 7. Erik Eliasson 1 (8 delt.); födda 2002: 5. Julius Rennerman Högenberg 3½ (8 delt.); födda 2003:  6. Oscar Nabbing 1 (av 6), 7. Alexander Cato 1 (7 delt.); födda 2004: 8. Edvin Ganic ½ (av 7; 8 delt.); födda 2005-: 1. Arvin Rasti 6½ (av 7 ), 2. Gustav Lindholm 5½, 3. Filip Vlahovic 5, 5. William Olsson 4, 7. Marcus Lindholm 1 (8 delt.).

De fullständiga turneringstabellerna hittar du här.