Allsvenskan 6: hygglig utdelning en rond före slutet

llAllsvenskan 6:

Denna söndag återupptog distriktsserien spelet efter ett uppehåll efter jul. I och med detta var sexton lag nedanför Superettan i elden med ett resultat över snittet för denna säsong.

I division I Västra spelade Trean borta mot Mark och efter seger med knappa 3½-4½ pekade mungiporna uppåt. Efter en motig start på serien med två förluster har nu Trean följt upp med två oavgjorda och nu senast två vinster. Därmed ståtar laget med fjärde plats inför slutronden och det är förvisso inte omöjligt att ramla ur trots det, men det krävs fel resultat i samtliga fyra matcher. Nedflyttning ter sig alltså osannolik!

I division II:6 spelade Fyran hemma mot Falkenberg, som innan ronden låg lika med de våra på andra-tredje plats i serien. Lika jämnt blev det i en match som flöt oavgjort först efter att lagledaren Sören Svensson vann sista partiet. Serieledande Halmstad vann samtidigt en storseger och är nu klar seriesegrare. Om Fyran kommer att sluta tvåa eller trea avgörs i sista ronden, en fullt godkänd insats.

I grupp II:5 tycktes våra lag Femman och Sexan fast beslutna att ta den chans till nytt kontrakt som ändå finns. De jämna matcherna slutade för Femman med 4 – 4 mot Götaverken och för Sexan med förlust 3½-4½ mot Majorna 2. Gruppen innehåller åtta lag, varav blott ett får göra sorti och våra båda lag intar köplatserna med en rond kvar att spela. Dock skall den berömda yxan ej kastas i sjön, för i händelse att Femman i slutronden besegrar Majorna 2 passeras detta lag, och om man får önsketänka vinner Sexan samtidigt mot Östra Skaraborg och Majorna 2 respass! Men detta är förstås vid önsketänkande.

I ”Manhems egen serie”, division III:5 kunde vi inregistrera två vinster av fyra matcher, alla på hemmaplan: Sjuan vann mot Sindjelic med 5½-2½ och Nian mot Göteborgs SS med 4½-3½. Efter förluster för Åttan med 2½-5½ mot Kamraterna 3 och för Tian med 1 – 7 mot Kålltorp är våra lag placerade som femma till åtta i serien, där två lag flyttas ned. Nia ligger Göteborgs SS som riskerar att spela rollen som ormen i paradiset och genom sistarondsseger mot Sjuan knipa en av platserna i nästa års serie.

Som bekant rymmer division IV inga manhemlag detta år. I division V bortaslog Elvan Kålltorp med 1½-3½ medan Tolvan förlorade hemma mot Hindås med 1 – 4. kommer glada bulletiner: Elvan hemmaslog Proletären 2 med 3 – 2 och Tolvan vann mot Kålltorp 3 borta med siffrorna 2 – 3. Våra lag ligger fyra och femma i denna sexlagsserie där troligen inga nedflyttningar kommer att ske.

Division VI bjöd på derbymatcherna Tretton mot Femton (3 – 2) och Fjorton mot Sexton (4 – 1). Av de två icke-manhemlagen i sexlagsserien leder Nolered och det blir knappast uppflyttning för något av våra manskap.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här. Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i högermarginalen.