Allsvenskan 2: Klang- och jubelrond för Manhem!

Den andra ronden bjöd på en avtagande ström av derbymatcher men på mycket goda resultat. Våra sjutton lag nedanför Elitserien samlade vid sidan av tre derbymatcher och två frironder in åtta segrar och en förlust!

Tvåan mötte kollegerna från Kamraterna och skördade en seger med 5 – 3. Samma siffror blev det för Trean i den svåra matchen mot SA Mark, låt vara att de senare saknade en nyckelspelare i toppen. Trean är enda lag på två matchsegrar efter två ronder.

I division II:6 tog Fyran en förkrossande seger mot Varberg med hela 6½-1½ och samtidigt vann Femman i granngruppen II:5 med 4½-3½. Femman är ensamma på full poäng.

I division III:6 vann Sjuan mot Göteborgs SS med 5 – 3 efter att ha kunnat åtnjuta tre bords-w.o. Det lönar sig att komma med fullt lag! Åttan, som vann mot Sjuan i första ronden åkte däremot på stryk mot Kamraterna 3 med 3 – 5 i en match med ett lätt regelrabalder. Båda våra lag står därmed på 50½ och det är för tidigt att utläsa någon tendens än så länge.

I grupp III:5 hade både Sexan och Nian frirond under söndagen och nu laddar spelarna upp för det intressanta dubbelmötet där båda lagen spelar borta mot smålandslagen Värnamo och Vaggeryd!

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I göteborgsseriens division IV spelade Elvan oavgjort, 2½-2½, mot Tian. Samtidigt bortavann Tolvan med 2 – 3 mot Solrosen.

I division V såg vi också ett derby, denna gång mellan Fjorton och Tretton. Det blev de senare som vann med 2 – 3. Samtidigt besegrade Femton Proletären 2 med 4½-½.

Derbymatchen i division VI stod mellan Sexton och Aderton. Efter seger med 4 – 1 för Sexton och vinst för Sjutton borta mot Kålltorp 3 med 1 – 4 står samtliga gruppens fyra lag på två poäng efter två matcher.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.