Peter Vas hårsmånen från IM-inteckning i Grekland

Den 11-18 juli var Kreta valplatsen för Rethymno 2011, en öppen internationell tävling med flertalet stormästare på startlinjen. Inte nog med det, Manhems Peter Vas tog också del med den äran. Över de nio ronderna fick han möta fyra stormästare och tog totalt 5½ poäng. Faktum är att en vinst i någon av de två slutronderna hade räckt för att erövra en första inteckning i titeln internationell mästare! I åtminstone rond 8 var vinsten mycket nära mot tyske IM Kohlweyer i ett slutspel med torn och bonde mot löpare och bonde.

Nu fick Peter nöja sig med remi till sist, men han visade i vart fall att möjligheten finns att nå ända fram. Hemsidan önskar lycka till framdeles!

Resultat: 36. Peter Vas 5½ (av 9; 186 delt.)

Fullständiga resultat hittar du här.