Manhem till final i Kadettallsvenskan!

Under helgen spelades kvalet för Kadettallsvenskan i år.  Nio lag spelade i Malmö med Limhamn som arrangör och tolv lag möttes i  Västerås. Efter ett par år utanför den åtråvärda finalen ställde Manhem ett rekordungt lag på benen; kadettgränsen är ju sexton år och i vår sjumannatrupp återfanns en sextonåring, två fjortonåringar, två tolvåringar och två tioåringar. Vi inledde tävlingen med en frirond och kunde i andra ronden besegra fjolårsfinalisten Växjö med 4½-1½. En förlust mot storfavoriten Limhamn med samma siffror avslutade första dagens spel. Den delade tredjeplats vi intog bådade gott för avslutningen.

Andra dagen inleddes med ett stenhårt möte med Eslöv. 3 – 3 skrevs siffrorna efter fulla två timmars spel. Därmed halkade vi ned till femte plats, att jämföra med att tre lag skulle nå sverigefinalen i augusti. Nu var dock det värsta överståndet och avslutningen bjöd på 6 – 0 mot Lunds ASK och 5½-½ mot Linköpings ASS.

Resultat: 1. Limhamns SK 33 (av 36), 2. SS Manhem 25, 3. Eslövs SK 23, 4. Mölndals SK 19, 5. Lunds ASK 17½, 6. Växjö SK 16, 7. Limhamns SK 2  15, 8. Linköpings ASS 14½, 9. Malmö AS 5½(9 lag),

I Manhems lag tog Gabriel Svorono 3 av 5, Hampus Lane 2½ (4), Ossian Jansson 3 (5), Olof Sanhez 3 (4), Andrej Kampe Svanhill 3 (4), Simon Torell 3 (4) och Leonardo Aira 3(4). Jämn poängplockning så det förslår! I finalen den 12-14 augusti väntar motstånd från SK Rockaden, Västerås SK, Järfälla SS förutom de två övriga söderlagen.

Alla matchresultat hittar du på Limhamns hemsida.