Lag-DM, rond 4: Manhem storslog Kamraterna

Den fjärde ronden av Lag-DM bjöd på det traditionsrika mötet med Kamraterna. Kamraterna hade ställt ett starkt manskap på benen vid toppborden men på bredden räckte man inte riktigt till med en storseger för Manhem som följd. Tvåan lyckades kämpa till sig oavgjort  mot Örgryte medan Trean fick bekänna färg mot Majorna.

Resultat, Klass I: Manhem – Kamraterna 6½-1½, Manhem 2 – Örgryte 4 – 4, Manhem 3 – Majorna 2½-5½. Ställningen efter fyra ronder av fem: Manhem 8/25, Örgryte 6/19½, Majorna 3/15, Manhem 2  3/14½, Kamraterna 2/12 och Manhem 3  2/9.

I finalronden äger mötena Örgryte – Manhem, Majorna – Manhem 2 och Kamraterna – Manhem 3 rum. För serieseger för Manhem krävs 1½ poäng mot Örgryte, vilket inte borde vara en omöjlig uppgift. Striden runt strecket är jämnare men Treans dust med Kamraterna ser ut som en nedflyttningsfinal. Skall Trean kunna lugga storlaget Kamraterna på kontraktet? Troligtvis inte men man skall givetvis försöka.

I Klass II fick Fyran en rejäl omgång av Mölndal, som liksom Lundby står på fyra raka segrar.

Resultat, Klass II: Manhem 4 – Mölndal 1½-6½, Lundby – Kålltorp 6½-1½ och Kamraterna 2 – Kärra 6½-1½. Ställningen efter fyra ronder: Lundby 8/24, Mölndal 8/21½, Kålltorp 3/13½, Manhem 4  3/12, Kamraterna 2  2/14½ och Kärra 0/7½.

Lundby och Mölndal spelar ren seriefinal i slutronden och man får nog anse Kärra som klart för nedflyttning.