Lag-DM, rond 4: klart för final mot Örgryte i klass I

I går spelades Lag-DM:s sista rond i de högsta klasserna. Klass I såg ett högkvalitativt möte mellan Manhem och Kamraterna i starka besättningar som slutade med en upprepning av Elitseriens ganska tydliga seger för Manhem. Det är troligt att Kamraternas lag kommer revanschsuget till nästa möte. Tvåan vann mot Lundby och har nu säkrat kontraktet.

Resultat: Kamraterna – Manhem 2 – 6, Lundby – Manhem 2  3 – 5, Örgryte – Majorna 5½-2½.

Ställningen inför femte och sista ronden: Manhem 7/24, Örgryte 7/19, Kamraterna 4/16, Manhem 2  4/13½, Majorna 1/12½, Lundby 1/11. I slutronden  möter Ettan Örgryte i en direkt final medan Tvåan stöter på Kamraterna i en s.k. bronsfinal. Lundby och Majorna gör upp om vilket lag som får stanna kvar i högsta serien.

Tabeller och resultat för klass I hittar du här.

I klass II vann Trean mot Kålltorp och än lever hoppet om uppflyttning till högsta serien. Fyran råkade ut för en knapp förlust mot Kärra och är i högsta grad med i nedflyttningsresonemanget.

Resultat: Kålltorp – Manhem 3  3 – 5, Kärra – Manhem 4  4½-3½, Mölndal – Kamraterna 2 4½-3½.

Ställningen efter fyra ronder: Mölndal 8/20½, Manhem 3  7/20½, Kålltorp 4/17, Kamraterna 2  2/14½, Kärra 2/11, Manhem 4  1/12½.

Trean spelar ren seriefinal mot Mölndal på måndag och för Fyran gäller att laget av allt att döma måste vinna mot Kålltorp för nytt kontrakt. Kärra möter Kamraterna 2 och förloraren i det mötet passeras av Fyran vid vinst, eller i gynnsamma fall vid oavgjort. Vid oavgjort i detta möte finns chansen också, men då är vinst ett absolut krav.

Tabeller och resultat för klass II hittar du här.