Lag-DM färdigspelat: inga gruppsegrar i klass II och III

På torsdagen färdigspelades Lag-DM också i klass II och III. Manhem har haft åtta lag med i årets tävlingar, vilket är ett mer än brukligt. Däremot är deltagandet från övriga klubbar i tunnaste laget och avlägsna känns de dagar då klass IV utgjorde ett välkommet inslag.

Dess värre fick våra uppflyttningspretendenter stryka på foten i respektive finalmatch. Det var kanske inte så oväntat att Majornas starka lag blev för svårt för Trean. Torsdagens match slöt 6 – 2 till de förra. Samtidigt vann Fyran utan problem med 7 – 1 mot Mölndal II. I den återstående matchen spelade Kärra och Kamraterna 4 – 4 och petade därmed ned Mölndal II till klass III.

Slutställningen: Majornas SS 10/35½, SS Manhem III 8/26½, SS Manhem IV 4/19, Kärra SS 3/13½, SK Kamraterna II 3/13, Mölndals SK 2/12½. Majorna tar alltså steget upp till klass I igen.

Tabeller och bordsresultat hittar du här.

Klass III avgjordes de facto redan för en vecka sedan, då Kålltorps allianslag med Proletären besegrade Femman. I sista ronden förmådde Åttan trots tappert kämpande inte nå över 1 – 7 mot seriesegrarna. Majorna II vann mot ungdomslage Sjuan med 6 – 2 och samtidigt kunde Femman slå tillbaka Sexan med samma siffror.

Slutställningen: Kålltorps SS 10/28, SS Manhem V 8/29, SS Manhem VI 6/23½, Majornas SS II 4/20½, SS Manhem VII 2/11½, SS Manhem VIII 0/7½.

Tabeller och bordsresultat hittar du här.