Fjärde nordstadsdagen: Robert Wiklund vann nordstadsblixten

Huvudnumret den sista av Manhems dagar på Nordstadstorget var det traditionella nordstadsmästerskapet i blixt, som i år samlade femton deltagare. Tävlingen blev en rasande duell mellan Said Outgajjouft, som vunnit de tre senaste åren, och topprankade Robert Wiklund. Dessa tog båda 12½ poäng och särskiljningen föll ut till götaverkarens fördel trots att Said vunnit det inbördes mötet. Resultat: 1. Robert Wiklund, Götaverkens SK 12½ (av 14), 2. Said Outgajjouft 12½, 3. Fredrik Westlund 10½, 4. Patrik Abrahamsson 10, 5. Rickard Dave 8½, 6. Gunnar Johansson, Lundby SS 8, 7. Johan Granholm 7½ (15 deltagare).

Vid storbrädet var det "folkets spel" under dagen och partierna väckte stundtals livligt publikintresse.

Vi hade fått in 21 svar på Nordstadsproblemet. Bland de 16 rätta lösningarna drogs Slobodan Jankovic som vinnare av ett bokpris.

Också Alla kan hade prisutdelning. Sammanlagd vinnare blev Rufri Nik och pris erövrades också av Nooie Bahman, Knut Knutsen, Tobias Andersson, Darmin Muslimovic och Josef Latef. Övriga deltagare får diplom hemskickade med posten.

Sammanfattningsvis kan sägas att årets arrangemang gick bra. Den viktigaste faktorn för Manhem är förstås intresseanmälningar att gå med i klubben, och i det avseendet ligger årets nordstadsdagar tydligt över snittet. Vi hälsar de kommande nya medlemmarna välkomna!