Andra nordstadsdagen: raffel i mästarmötet

Andra dagens höjdpunkt under Manhems schackdagar på Nordstadstorget var tveklöst mästarmötet mellan de båda internationella mästarna Ari Ziegler (regerande klubbmästare) och Rikard Winsnes (Göteborgs högst rankade spelare). I det första partiet prövade Ari som vit ett löparoffer som drog ut Rikards kung, men en felaktig uppföljning gjorde att Rikard ganska snabbt red ut stormen med ett mertorn i bagaget.

Det andra partiet blev också Sicilianskt men desto mer rafflande. Ari valde en som det tycktes för lekmannen ganska oortodox drakvariant med kungen kvar i centrum och tidig offensiv på damflygeln. Rikard gick till motangrepp och publiken kastades mellan hopp och förtvivlan beroende av var sympatierna låg. Just som Ari brutit upp Rikards kungsställning och segerdoften började vädras visade det sig att i stället Rikards angrepp slog igenom. Schackunderhållning av bästa märke! Därmed blev Rikard Winsnes vinnare i årets mästarmöte och belönades med en tennbägare.

Manhems knattecup stävade vidare med de två sista kvartsfinalerna. Daniel Skorczynski besegrade Subhi Arabou med 2-0 och Jakob Runestam vann över Niki Chalousi med samma siffror. Vi kan se fram emot ett spännande finalspel under torsdagen.

Vår nya PR-satsning Alla kan lockade ytterligare en handfull deltagare och sammanlagt 22 man har hittills deltagit.