Manhem tvåa i Juniorallsvenskan

Manhems förstalag gick obesegrat genom Juniorallsvenskans division I, som avgjordes i helgen i Stockholm med Rockaden som arrangör. Det räckte trots detta inte till att försvara fjolårets SM-guld; andra plats blev det, 2 poäng bakom arrangörsklubbens lag. De våra spelade oavgjort mot huvudkonkurrenterna Rockaden 1 och Västerås och vann mot Rockaden 2 (2½-1½), Rockaden, Umeå (3-1) och Manhem 2 (4-0).

I år hade vi för andra gången i historien också andralaget uppe i division I. Vårt lag ställdes mot knallhårt motstånd, men kämpade tappert. Efter tre inledande 0-4-förluster mot Manhem 1, Västerås och Rockaden 1 visade manhemiterna lejonklon genom att slå Rockaden, Umeå med 3-1 och spela oavgjort mot Rockaden 2.

Resultat:
SK Rockaden 1                15½       9
SS Manhem 1                 13½       8
Västerås SK                   11½       6
SK Rockaden 2                 8          2
SK Rockaden, Umeå           6½       2
SS Manhem 2                   5          3

Poängplockarna i Manhem 1: Rauan Sagit 2 (av 4), Victor Nithander 5(!), Peter Vas 3, Simo Panas 2½ och Markus Frisk 1 (1 av 1).

Poängplockarna i Manhem 2: Markus Frisk 1 (av 4), Ragna Löfgren 1 (av 4), Jonas Bengtsson 1 (av 4), Johan Hansson 1 (av 4) och Elias Karlsson 1 (av 4). Som synes delades poängen verkligen upp broderligt bland lagmedlemmarna. Ett mått på motståndets hårdhet är att samtliga lagmedlemmar gick upp i rating…

För Manhem 2 blev det respass till division II och i nästa års division I ställs vårt förstalag mot Rockaden 1, Rockaden 2, Västerås samt nyuppflyttade Rockaden 3 och Skara SS.

Tabeller och partier hittar du på Rockadens hemsida.