Manhem Open: Zadruzny och Janse i final

Inför sista ronden av Manhem Open lever toppstriden fortfarande i allra högsta grad. Nicolaj Zadruzny och Rasmus Janse ligger i täten på 5 poäng av sex och möts i slutronden med Janse bakom de vita pjäserna. De fyra 4½-poängarna är också med i resonemanget och möts enligt paren Erik Blomqvist – Simo Panas och Nils Grandelius – Tim Johansson.  På 4 poäng står Jakob Koba Risager – Simon Rosberg och Inna Agrest – Joachim Thomassen.

Av manhemiterna vann Simo det avbrutna partiet mot Lucas Wickström (2069) utan fortsatt spel och remiserade därefter med finländske Jaakko Oksa (2019). Johan Hansson tog sin tredje vinst i turneringen mot Shu Sheng (1560) och står nu på 3 poäng, medan Richard Jern remiserade med Jakob Apéria (1644). Richard har nu 1½ poäng, halvan mindre än Johannes Aira som hade frirond.

Jubileumsupplagan av Manhem Open (tjugofemte gången!) avslutas i morgon söndag med den sjunde ronden. Spelet startar 09.30 och prisutdelningen äger rum en timme efter avslutat spel, normalt vid tretiden.