Erik Blomqvist vann Kvibergspelen vår 2019

Efter GM Jonny Hector 2017 och FM Jung Min Seo 2018 skrev sig GM Erik Blomqvist under söndagseftermiddagen in i historieböckerna som den tredje segraren i Kvibergspelen. Segern stod klar sedan Erik spelat remi mot just Jung Min i tävlingens sista omgång (se bild). Liksom Jung Min och GM Pia Cramling samlade Erik ihop 6,5 poäng över de åtta ronderna, men vann på bättre kvalitetspoäng. Erik fick därmed en liten revansch från i fjol. Han ledde då tävlingen inför sista omgången – men föll mot just Jung Min. Noteras kan att 2017:års segrare Jonny Hector även han var med och slogs i toppen i år och landade på fjärde plats. För samtliga resultat i Kvibergspelen, se här.

Lilla Kvibergspelen (för spelare med som högst E1600) vanns av Jung Mins yngre bror Jung Hyun Seo, med Ville Lillskog från Hindås och Jan Johansson från Sandlöparen på andra respektive tredje plats. För samtliga resultat i Lilla Kvibergspelen, se här.

16 maj, 2019
Harald Berggren Torell

Kvibergspelen Kalenderläggning

De senaste månaderna har SSF sökt för att kunna hitta en arrangör som kan arrangera en GP-tävling september 2019. Detta är platsen i nästa GP cykel (alltså juni 2019-maj 2020) som tidigare innehades av Västerås Open  (nerlagd). Nyligen blev det klart att Kvibergspelen kommer fylla denna plats och nästa Kvibergspelen kommer därför gå redan 27-29/9. Prioritet Serneke Arena åter spelplats. I allmänhet är vi nöjda med att framöver köra Kvibergspelen i september, men ser det samtidigt som en klar sorg för schacksverige att Västerås Open inte längre kommer anordnas.

Nu när vi anordnar Kvibergspelen två gånger 2019 kommer inget Kvibergspelen gå våren 2020. SSF har igår suttit och haft styrelsemöte i ett hemligt (nåja) rum här på Prioritet Serneke Arena och det verkar som att kommande GP-cykel (2019/20) diskuterats. När allt är klart med den lär det komma information från SSF.

12 maj, 2019
Harald Berggren Torell

Rankinggrupper

Rankinggrupper har skapats för både Kvibergspelen och Lilla Kvibergspelen. Det finns även pris för bästa dam, U20, U16, U12 och Veteran (65+). I Lilla Kvibergspelen vinner bästa Elolösa spelare en bok.

11 maj, 2019
Harald Berggren Torell

Kvibergs Marknad

Kvibergs marknad går precis bredvid arenan. Öppettider för marknaden är lör-sön 10-15. Det är lite svårbeskrivet exakt vad fokuset på marknaden är, men det finns mycket olika och den som är intresserad kan säkert tycka det är intressant. Någonstans finns det god falafel också, men minns inte var.


Harald Berggren Torell

Schackbutiken på plats

En sen men glädjande nyhet är att Svenska Schackbutiken kommer vara på plats under Kvibergspelen för att sälja framförallt spännande nya schackböcker. Ari och Nina Ziegler sköter det hela när de inte spelar. Köp, frågor och beställningar riktas i första hand till de två ovan nämnda, mycket kunniga, personerna.

Schackbutiken går även in och skänker ett skrällpris per rond! Uppdatering 20190511: Vi bestämde oss för att ha skrällpriser även i Lilla Kvibergspelen. Disponering av de prisböcker vi fått blir (för både Lilla och stora) att snabbschacksdelens ronder (1-4) sammanräknas och bara resulterar i ett skrällpris totalt medan varje långschacksrond ger ett skrällpris.

https://www.schackbutiken.se

10 maj, 2019
Harald Berggren Torell

Parkering avgiftsbelagd

För er som kommer med bil måste tyvärr meddelas att parkering utanför Prioritet Serneke Arena är avgiftsbelagd. Det är också relativt vanligt med p-vakter, så det rekommenderas inte att parkera på icke-parkeringsplatser (typ planer eller dylikt och även om det redan står bilar där). Om man vill försöka hitta något annat (fast det verkar svårt) rekommenderas konsultation av Göteborgs stads parkeringskarta – Kviberg lite nordöst om centrum:

https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/bilparkering–karta/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziAwy9Ai2cDB0N_N0t3Qw8Q7wD3Py8ffw9DA30wwkpiAJKG-AAjgb6BbmhigAxu41T/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

25 april, 2019
Harald Berggren Torell

Vinnarna i bokutlottningen

Vinnarna i Kvibergspelens bokutlottning 2019 blev:

Sol Andersson (Örgryte SK), Thordur Örn Arnarson (Stockholms SS) & Lennart Westman (Falu SK)

Dessa tre lyckliga kan komma till sekretariatet någon gång under eller innan tävlingen för att hämta ut en schackbok.

Nu fortsätter anmälningarna strömma in fram tills tävlingsstart. Värt att nämna är dock att för de som anmäler sig och/eller betalar efter 30/4 är startavgiften 100kr dyrare.

16 april, 2019
Harald Berggren Torell

Bokutlottning Kvibergspelen

Kvibergspelen går som bekant den 10-12/5. För att premiera de som anmäler sig tidigt kommer det hållas en bokutlottning för de som anmält sig och betalt innan den 10/4. Tre moderna schackböcker av klass lottas ut. Två till deltagarna i huvudturneringen och en till deltagarna i lilla-turneringen. De kan sedan hämtas i Kvibergspelens kansli under tävlingen.

Harald Berggren – Kvibergspelens arrangörskommitté

Inbjudan     Deltagare     Anmälan

Sök SSF-nummer för anmälan

12 februari, 2019
Harald Berggren Torell

Inbjudan Kvibergspelen 2019

Kvibergspelen 2019 inbjudan

Anmälan via SSF:s medlemssystem (anmälningslänk) (sök SSF-nummer länk) eller mail till info@ssmanhem.se

Varmt välkommen!

10 januari, 2019
Harald Berggren Torell