Inbjudan i pdf-format

Nedan kan inbjudan i PDF-format beskådas:
inbjudan_kviberg_2018

Länk för nedladdning hittar du här.

31 december, 2017
Jonas Bengtsson

Priser för Kvibergspelen 2017

Tävlingen är nu färdigspelad. I huvudtävlingen har plats 1 – 7 rätt till penningpriser.  I lilla Kvibergspelen har plats 1 – 4 rätt till penningpriser.

Utöver detta finns det även 26 ratingpriser, pris för bästa spelar under 12, under 16, under 20 samt bästa dam och veteran. Kontrollera i slutresultatet om du vunnit något pris:

Se inbjudan för information gällande prisens storlek:

Alla utbetalningar kommer att göras med banköverföring inom någon vecka. Om du har rätt till prispengar, men glömde att fylla i vår blankett under tävlingen, så skicka e-post till kassoren@ssmanhem.se med följande information:

 • Namn
 • Adress
 • Personnummer
 • Clearingnummer
 • Kontonummer
7 maj, 2017
Jonas Bengtsson

Tävlingsledare

Anders Pettersson kommer att vara tävlingsledare för tävlingen. Om du har några frågor, tveka inte att ringa honom på telefon 070-629 34 67.

5 maj, 2017
Jonas Bengtsson

Kvibergspelen i helgen

Kvibergspelen, den sjunde tävlingen i svenskt GP som spelas i Göteborg 5-7/5 (PDF Inbjudan), är bara en väldigt kort tid in i framtiden. Från arrangörshåll ses det som glädjande att anmälningarna pekar på att över 200 spelare kommer vara med. Här följer några saker som arrangörerna skulle vilja dra innan tävling:

Personlig anmälan görs i spellokalen – mer specifikt precis innanför ingången till Prioritet Serneke Arena (Krutvägen 2, Göteborg). Personlig anmälan kommer vara öppen mellan kl. 16.00-17.30. Står det att man har betalt på listan över Kvibergspelens anmälda, liggandes på schack.se (länk), kan man skippa den personliga anmälan och komma direkt till spelstart kl. 18.30.

Betalning Endast en fullständig betalning har lett till att man fått en bock i betalt-kolumnen. Avser man betala på plats, i samband med personlig anmälan är det kontanter som gäller (ej Swish). Har man betalt hundra kronor (eller annan delsumma av startavgift) för lite och av den anledningen ej står som avbockad på schack.se får man ändå lov att komma till spelstart 18.30. Man kommer dock ombedjas att komplettera sin ofullständiga betalning. Detta göres kontant vid personlig anmälan, kontant i sekretariatet (under fredagen) alternativt enligt överenskommelse med tävlingsledningen. För betalningskompletteringar gäller att man betalar differensen upp till den summa man skulle betalt första gången och då ej de 100kr extra som annars skulle tas vid betalning på plats. Startavgifter:

Kvibergspelen:

500kr om man anmält sig och betalt innan den 21 april.

600kr om man anmält sig och betalt någon gång från den 21 april till 5 maj.

700kr om man betalar fysiskt i samband med personlig anmälan fredag 5 maj.

Lilla Kvibergspelen:

400kr om man anmält sig och betalt innan den 21 april.

500kr om man anmält sig och betalt någon gång från den 21 april till 5 maj.

600kr om man betalar fysiskt i samband med personlig anmälan fredag 5 maj.

Böcker till vinnarna i de två bokutlottningarna som gjordes inför tävlingen kan avhämtas vid den personliga anmälan eller senare i tävlingens sekretariat.

Parkering utanför arenan. Ej kostnadsfri (enligt ny uppgift).

Väl mött i Kviberg!

4 maj, 2017
Harald Berggren Torell

Andra bokutlottningen gjord

Den andra av två bokutlottningar inför Kvibergspelen är gjord. Vinnare av en schackbok – modern och av klass – blev:

 • Robert Johansson
 • Johan Granholm
 • Mats Welin

Grattis till vinnarna! Böckerna för vinnarna i de båda bokutlottningarna hämtas ut i samband med den personliga anmälan i spellokalen alternativt enligt överenskommelse.

Nu blir det inga fler bokutlottningar, men anmäler man sig och betalar innan den 21 april får man 100kr rabatt på startavgiften.

4 april, 2017
Harald Berggren Torell

Första bokutlottningen gjord

Den första av två bokutlottningar inför Kvibergspelen är gjord. Vinnare av en schackbok – modern och av klass – blev:

 • Christer Landgren
 • Mattias Mullback
 • Claes Brauer

En andra bokutlottning kommer göras bland de som anmäler sig innan den 1 april (exkl. vinnarna i utlottning 1).

9 mars, 2017
Harald Berggren Torell

Engelsk och tysk inbjudan

Schacksällskapet Manhem meddelar att det till klubbens grandprixtävling, Kvibergspelen (5-7 maj), har gjorts översättningar av tävlingens inbjudan till engelska och tyska. Detta kommer av att siktet är inställt på att så många utländska spelare som möjligt skall få upp ögonen för tävlingen. SS Manhem har kanaler att sprida dessa inbjudningar i åtanke men skulle samtidigt vara tacksamma till alla inom svenskt schack som genom insatser eller genom att dela med sig av kunskap kring utländska spridningskanaler hjälper att få ut dessa översatta inbjudningar.

Inbjudan på engelska
Inbjudan på tyska

Alla hälsas samtidigt än en gång välkomna till Kvibergspelen nu i maj och det går för övrigt i allra högsta grad fortfarande att vara med i bokuttlottning/-ar för tidigt anmälda.

15 februari, 2017
Harald Berggren Torell

Bokutlottningar för tidigt anmälda!

Schacksällskapet Manhem meddelar härmed att två bokutlottningar kommer ske bland de som anmäler sig tidigt till Kvibergsspelen. I samband med var utlottning kommer tre spelare vinna en modern schackbok av klass.

Utlottning ett är för de som anmäler sig och betalar innan den 1 mars. Utlottning två är för de som anmäler sig och betalar innan den 1 april.

I övrigt:
GM, IM, WGM, & WIM ej med i utlottningarna. Alla från utlottning ett, utom vinnarna, kommer automatiskt medtagas i utlottning två också. Lottning sker strax efter den 1/3 respektive strax efter den 1/4. Böckerna delas ut i samband med den personliga anmälan i spellokalen.

Anmälan Kvibergspelen:
http://www.schack.se/svenskt-grand-prix/webbanmalan-kvibergspelenlilla-kvibergspelen/

Om tävlingen:
http://www.kvibergspelen.se/
https://www.facebook.com/kvibergspelen/
Missa heller inte att Kvibergspelen kommer ha en egen Youtube-kanal.

24 januari, 2017
Harald Berggren Torell

Inbjudan i pdf-format

Nedan kan inbjudan i PDF-format beskådas:

kviberg-17-4

Länk för nedladdning hittar du här.

7 november, 2016
Jonas Bengtsson

Hemsidan för Kvibergspelen lanserad

Hemsidan för Kvibergspelen är nu äntligen uppe!

Nyhetsinlägg kommer att publiceras med jämna mellanrum ända fram tills tävlingen startar i maj, så håll utkik.

Anmälan sker via Sveriges Schackförbunds medlemssystem.

25 september, 2016
Jonas Bengtsson