Manhems schackvecka – Elo 8: tätstriden hettar till!

Den åttonde ronden av schackveckans Elo-turnering blev en verklig festrond för vitspelarna. Samtliga fem partier slöt med vinst för di vite! Detta innebar bl.a. förluster för ledande Laith Kasib, för tvåan Lennart Wahlström och för trean Harald Berggren Torell. Därmed blir läget mer tillspetsat inför morgondagens finalrond.

Lennart Fransson

1 – 0

Laith Kasib
Jens Lundell

1 – 0

Harald Berggren Torell
Sebastian Nemeth

1 – 0

Lennart  Wahlström
Börje Persson

1 – 0

Göran Andersson
Håkan Knutsson

1 – 0

Bengt Wihlborn


Ställningen efter åtta ronder:
Laith Kasib 6, Lennart Wahlström och Sebastian Nemeth 5, Harald Berggren Torell och Jens Lundell 4½, Göran Andersson  4, Lennart Fransson och Håkan Knutsson 3½, Börje Persson 2½ samt Bengt Wihlborn 1½ poäng.

Tabellen för eloturneringen hittar du här.