Ari Ziegler tog hem Ernst Åhmans minne

Ernst Åhmans minnesturnering i helgen blev en storartad triumf för Ari Ziegler, som vann samtliga sju partier. Under andra dagens spel avfärdade halvmanhemiten i tur och ordning Victor Nithanders, Tom Borvanders och Victor Virolainens attacker och stod till slut som segrare med 1½ poängs marginal. Manhem blev det på andra och fjärde plats i form av Mats Welin respektive Joel Åkesson. Mats gjorde en av sina välkomna sejourer i hemstaden, kanske extra spelsugen av frånvaron från hemmaklubben. Joel hade en motig start med en halva på de två första, men lyckades till sist jobba sig in på prisplats. Bronset i turneringen togs av unge lundbyiten Victor Virolainen, som gjort stora framsteg på senare tid.

Resultat: 1. Ari Ziegler, Örgryte 7 (av 7), 2. Mats Welin 5½, 3. Victor Virolainen, Lundby SS 5, 4. Joel Åkesson 5, 5. Victor Nithander 4½, 6. Tom Borvander, SK Kamraterna 4½, 7. Lars Bergström 4½ (32 deltagare).

Starka insatser gjordes av de båda manhemiterna Lars Bergström och Johan Lönnroth, som kom att hemföra var sin ratinggrupp. Lasse var hela tiden med i toppen och hade när tävlingen var slut mött fem av de åtta högst rankade spelarna. Johan var högst rankad i andra ratinggrupp och motsvarade förväntningarna genom att vinna den som ende fyrapoängare.

Här finns den fullständiga turneringstabellen från turneringen.