Manhem Open: remi på första bordet i femte ronden

Den femte rondens med spänning emotsedda finalmöte mellan Rasmus Janse, Västerås SK, och Ritmars Reimanis, Lettland, slöt remi efter att letten utvecklat ett pjäsinitiativ i början men där mälardalingen befriat sig. De båda leder nu ensamma på 4½ poäng före de båda estländarna Juri Holvason och Jevgenij Rumjantsev. Manhemiten Johannes Aira och Jonatan Berggren, SK Rockaden, har 3 poäng och ett inbördes avbrott, rondens enda. I sjätte ronden ställs Reimanis mot Rumjantsev, Janse mot Berggren, Holvason mot Torbern Sonnek, Sollentuna SK (3), och Johannes Aira mot Aleksands Hohluks, Lettland (3). Eftermiddagsronden spelas kl. 14.30.

Av de övriga manhemiterna står Johan Hansson och Elias Karlsson på 2 och Jessica Bengtsson på 1½. Tävlingen slutförs i morgon eftermiddag.

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.