Förstalaget värmer upp inför Elitserien

Säsongen börjar så sakteliga få upp farten och om inte alltför lång tid drar seriespelet i gång. Först ut är Elitserien, som rivstartar med sammandrag i Malmö och Stockholm den 20-22 oktober. För Manhems del står Stockholm på programmet och de tre stockholmslagen Sollentuna, Wasa och Rockaden. Det blir något att bita i!

På söndagen samlades delar av förstalaget för att värma upp inför kommande utmaningar. Det skedde i form av en lättsam intern tävling i kinesiskt schack (obs – ej kinaschack), en avlägsen släkting till vårt europeiska schack och med samma anfader. För att sätta extra spets på tilldragelsen hade en tvättäkta kinesiska (hustru till lagledarens svåger) städslats som deltagare. Hon kämpade väl men var inte helt van vid spel med klocka…

Trots att Karl Johan Moberg imponerade med ett eget medfört spel i trä var det den unga generationen i form av Victor Nithander som avgick med segern. Resultat: Victor Nithander 3, Björn Andersson 2½, Karl Johan Moberg och Joel Åkesson 2, Rauan Sagit 1½ och Yun Lan 0.

Det återstår nu att se om de våra har hittat nyckeln till att bringa våra vedersakare från huvudstaden på fall…