Manhem överlägset bästa klubb i SM!

Under SM-tävlingarna finns det förutom de individuella starterna också en tävling vari bästa klubb utses. Klasseger ger 3 poäng, andraplats 2 poäng och tredjeplats 1 poäng. Sedan urminnes tider – sedan 1986 – har den tävlingen varit vikt för SK Rockaden i Stockholm, men de två senaste åren har Manhem i kraft av hemmaplan kunnat utmana. Både 2004 och 2005 har det dock blivit knappa stockholmssegrar.

I år hade manhemiterna mönstrat på som aldrig förr och samlat inte mindre än 103 starter av de totalt 771! Det ledde till ledning med 30-15 efter första veckan. Andra veckan är normalt Rockadens starka vecka, men i år räckte det inte alls. Via 37 poäng för Manhem och 29 för Rockaden kunde vi för första gången sedan 1968, och för tredje gången någonsin, bli bästa klubb på starka 67 poäng mot 44 för stockholmsklubben. Ett stort tack till alla de klubbmedlemmar som genom sina starter gjorde detta möjligt!