Rikard Winsnes vann Flunsåsschacket

Den gångna helgen spelades Götaverkens klassiska utomhusturnering Flunsåsschacket. Vädret var gynnsamt, åtminstone för spelare som trivs i värme. 62 spelare mötte upp varav blygsamma elva från Manhem.

Tävlingen spelas i åttamannagrupper med femtonminuterspartier och i grupp 1 var Rikard Winsnes helt suverän med sju segrar. Rikard hade en marginal på 2½ poäng ned till tvåan och ytterligare en halva ned till trean Mats Welin. Grupp 2 vanns, också i suverän stil, av Said Outgajjouft.

Resultat, grupp 1: 1. Rikard Winsnes 7 (av 7), 3. Mats Welin 4; grupp 2: 1. Said Outgajjouft 6, 6. Lars Bergström 3½, 8. Susanne Hansson 1½; grupp 3: 3. Patrik Abrahamsson 4; grupp 4: 4. Johan Lönnroth 4, 8. Hugo Florin; grupp 7: 3. Zdenko Naglic 4, 4. Aron Hansson 3½; grupp 8: 6. Simon Wigemo 1 poäng.

Rikard blev dubbelsegrare genom att också triumfera i den sedvanliga tipstävlingen. Nämnas bör även Lars Bergström, som med totalt 21 starter i Flunsan ligger på andra plats i maratontabellen. Sven Degerfeldt ligger åtta och Ove Alfredsson tia på 15 respektive 14 starter.