DM färdigspelat

Individuella DM för Göteborg är färdigspelat. Tävlingarna lockade 69 deltagare varav 28 manhemiter, vars insatser bjöd på såväl vin som vatten.

Tre av de våra lyckades vinna sina grupper och ta steget upp till högre klass. Klarast lysande stjärnan var nog Sven Amundsson, som i fjol vann Klass II och i år ställde upp i Klass I som lägst rankad med mer än 100 poängs marginal. Trots detta aktade Sven inte för rov att vinna gruppen, ensam på 6 poäng. Strongt!

De båda Klass III-grupperna såg också Manhem-segrar. Karl Malbert har ökat schackdosen på senare tid och det har också givit utslag i spelstyrka och ratingtal. Trots 7 poäng av nio krävdes det ändå särskiljning innan det gick vägen.

Den andra gruppen dominerades av Jessica Bengtsson, som fyllde 11 under tävlingens gång och som därmed var hela DM:s med bred marginal yngsta deltagare. Hon släppte endast en halva under tävlingens gång och tog ytterligare ett stort steg framåt.

Resultat, Mästare A: 10. Stefan Rilberg 2½ (av 9); Mästare B: 3. Michael Göransson 6, 4. Simo Panas 5, 6. Sören Svensson 4½, 9. Ove Alfredsson 2½; Klass I: 1. Sven Amundsson 6 (uppfl.), 4. Fredrik Westlund 5, 7. Patrik Abrahamsson 4; Klass II, grupp 1: 2. William Palma 6½, 4. Svante Norlander 5½, 5. Jakob Andreasson 5½, 9. Bo-Göran Mellbin 1½ (nedfl.), 10. Bo Ohlsson 0 (nedfl.); Klass II, grupp 2: 4. Lars Borgström 5, 6. Johan Lönnroth 5, 8. Vidmantas Jakstaitis 2½ (nedfl.); Klass III, grupp 1: 1. Karl Malbert 7 (uppfl.), 3. Jakob Wåhlander 6, 4. Kjell Kalén 6, 5. Johan Granholm 5½, 6. Pelle Löfving 5, 7. Sven Persson 3½; Klass III, grupp 2: 1. Jessica Bengtsson 6½ (av 8; uppfl.), 3. Zdenko Naglic 5, 4. Roine Carlsson 3, 5. Arvid Larsson 3, 7. Stig Grönlund 1½. Andreas Blom bröt.

Fullständiga resultat finns på Göteborgs Schackförbunds hemsida.