Invigning och rond 1 i Manhems schackvecka

Invigningsprogrammet inleddes som tidigare framgått med att Erik Blomqvist gav simultan. Resultat 16½ – 1½ till Erik den Store.

Joel Åkesson förevisade egna partier och redogjorde för tankar och vånda kring desamma.

Mingel och smörgåstårta, musik, tal av turneringsledaren Håkan Warston, frågesport med tävling mellan GM, IM och Elo/publik visade att alla kan mycket om schack så det hela slutade med trippelremi. Mer musik avslutade kvällen.

Hjalmar Ljungberg

Hjalmar Ljungberg Band spelade en härligt svängig jazzinspirerad musik

 

Tävlingsledaren har fått ihop spännande startfält i de båda huvudklasserna med deltagare från 10 nationer. Rond 1 bjöd på hård kamp och i IM- turneringen gick samtliga partier till ett avgörande. WIM Marsel Efroimski, Israel, kunde bokföras för den första vinsten genom seger mot Josef Ask.

I GM-turneringen deltar 3 GM men det var endast Erik Blomqvist som kunde bokföras för seger trots hårdnackat försvar av Manhems Johan Hultin. Alon Greenfeld, Israel och Eduardas Rozentalis, Litauen och Manhem spelade båda remi.

Parallellt med dessa turneringar spelas också en intressant Elo-grupp ävenledes med spännande schack och med glädjande deltagande av 3 kvinnliga spelare, Eva Johansson, Alingsås, Nina Blazekovic, Örgryte och Jessica Bengtsson Manhem. “Kräftskivan räddade poängen” menade Per-Olof Gromark då motståndaren Eva Johansson bjöd remi i bättre ställning då kräftorna väntade…..

13 augusti, 2016
Sören Svensson