Svenskt Grand Prix i Växjö och Ebbe Cup på Schackcentrum

Tight värre var bara förnamnet när årets upplaga av Elite Hotels Open avgjordes på anrika stadshotellet i Växjö den 9-11 februari. Av de 220 deltagarna segrade förhandsfavoriten GM Baadur Jobava från Georgien (E2620). Baadur släppte tre remier över de åtta ronderna och slutade på 6,5/8 – precis som hela sex andra spelare! Matchen om bästa kvalitetspoäng var knallhård. Baadur vann tävlingen blott en halva före fjolårets svenske mästare, GM Erik Blomqvist (E2538) från SK Rockaden. Bästa manhemit blev – inte överraskande – FM Isak Storme (E2314) på 25:e plats. Han följdes av Alexander Ström Engdahl (E1943) på plats 38 och WFM Jessica Bengtsson (E2087) på plats 60.

Samtliga resultat och tabeller från tävlingen finner du här, inbjudan med tävlingsinformation här, Lars OA Hedlunds många bilder från tävlingen här och partiarkiv här. Elite Hotels Open var den femte deltävlingen av sju i Svenskt Grand Prix för säsongen 2019/20. Härnäst väntar Påskturneringen i Norrköping den 10-13 april innan säsongsfinalen i Tylösand den 21-23 maj. Du läser mer om Svenskt Grand Prix här.

Parallellt med Elite Hotels Open spelade tävlingsschack även på Schackcentrum när Ebbe Cup avgjordes – nummer 40 i ordningen! Även här var det tight om slutsegern. Harald Berggren Torell (E2108) och Dariush Kenani (E1918) slutade i topp på 4,5 poäng över de fem ronderna – där deras inbördes möte i den fjärde omgången slöt remi. Harald hade dock något bättre kvalitetspoäng och avgick med slutsegern. Resultat och tabell från Ebbe Cup 40 finner du här och inbjudan med tävlingsinformation här. Resultaten i tidigare upplagor av denna långlivade tävling finner du här. Nedan Harald och Dariush: