Manhem till final i Kadettallsvenskan

Manhem spelade sig under helgen fram till final i Kadettallsvenskan, klubblagstävlingen för 16-åringar (födda 2002 och senare), när det södra kvalet avgjordes på Schackcentrum. Med en skrällseger mot Lund i första ronden kunde Manhem inta en av de tre åtråvärda finalplatserna tävlingen igenom. Men det blev ändå högdramatiskt i slutronden. Finalplatsen var säkrad vid oavgjort mot Linköping – men Manhem hamnade i ett prekärt underläge med 2-3. Det återstående partiet på andrabordet såg länge ut att sluta remi, och i så fall skulle Linköping snuvat Manhem på finalplatsen. Men efter att remianbud avböjts avgjordes partiet slutligen till Manhems fördel och finalplatsen var säkrad.

I laget spelade Gustav Lindholm, Alexander Ström-Engdahl, Aria Ben Saeid, Nuhad Hattab, Oscar Nordin, Markus Lindholm och Kevin Haagensen Strömberg. Därutöver spelade även Emil Ström, John Hjernestam, Eyakem Beyene, Felix James, Tomas och Samuel Le Rendu samt David och Filip Rasti i Manhems andralag, som hamnade på nionde plats. Tabell och samtliga resultat finner du här, och mer om tävlingen läser du här.

  

Precis som i fjol får Manhem sällskap i finalen av Lund och Örgryte. Från norr ansluter Rockaden och Trojanska Hästen från Stockholm, samt regerande mästarna från Västerås. Finalen spelas på Scandic Nord i Norrköping den 10-12 augusti.