Håkan Warston berättade om Wijk aan Zee

Wijk aan Zee - reklam för turneringen

Den 6 februari höll Håkan Warston ett föredrag för en åttahövdad lyssnarskara om den berömda turneringen i Wijk aan Zee. Håkan berättade dels om turneringens 75 år långa historia, dels om intrycken från det besök han gjorde under årets upplaga av turneringen tillsammans med Schackakademien och stormästaren Pontus Carlsson.

Vi fick höra en del om svenska spelares insatser i turneringen under årens lopp samt en del om årets upplaga med stora delar av världseliten, i form av Magnus Carlsen, världsmästaren Viswanathan Anand och Levon Aronian, på plats. Håkan berättade även om hur turneringen arrangeras och vad vi i Manhem kan lära oss av en världens äldsta och bästa världsturneringar.

Den 6 februari så Håkan Warston ett föredrag om den berömda turneringen i Wijk aan Zee. Håkan berättade dels om turneringens 75 år långa historia, dels om intrycken från det besök han gjorde under årets upplaga av turneringen tillsammans med Schackakademien och stormästaren Pontus Carlsson.Vi fick höra en del om svenska spelares insatser i turneringen under årens lopp samt en del om årets upplaga med stora delar av världseliten, i form av Magnus Carlsen, världsmästaren Viswanathan Anand och Levon Aronian, på plats. Håkan berättade även om hur turneringen arrangeras och vad vi i Manhem kan lära oss av en världens äldsta och bästa världsturneringar.

Wijk aan Zee - spellokalen

Foton: Håkan Warston.