Victor Nithander nordisk skolmästare!

I helgen har individuella Skol-NM avgjorts i Reykjavík på Island. Tävlingarna har bjudit på exempellösa framgångar för den svenska truppen och banérförare har Manhems egen Victor Nithander varit genom att hemföra den äldsta klassen i stor stil.

Skol-NM spelas i fem åldersklasser med två spelare från vart och ett av de nordiska länderna. Victor fick representera Sverige i kraft av sin seger i Skol-SM i höstas och släppte bara två remier mot det kvalificerade motståndet, som formerade sig i följande resultatlista:

1. Victor Nithander, Sverige 5 (av 6), 2. Dagur Arngrimsson, Island 4½, 3. Helgi Dam Ziska, Färöarna 4½, 4. Gudmundur Kjartansson, Island 3, 5. Amir Tadjerbashi, Sverige 3, 6. Janne Myller, Finland 3, 7. Michael Nguyen, Danmark 3, 8. Benjamin Skjoldan, Danmark 2½, 9. Antti Kahri, Finland 2½, 10. Sigmund Reppen, Norge 2½, 11. Ellen Öen Carlsen, Norge 1½, 12. Jon Gregersen, Färöarna 1 (12 delt.).

Arrangörernas hemsida har fungerat sisådär under tävlingen, men du hittar den här med mera information. Där finns bilder, fullständiga resultat, tabeller, partier etc.