Rilton färdigspelat

Årets upplaga av Rilton Cup med sidoturneringar är färdigspelad. Som tidigare rapporterats kämpade fyra gossar under Manhems banér. I huvudturneringen Rilton Cup – i princip för spelare med Elo över 2000 – tog både Victor Nithander och Joel Åkesson 5½ poäng över de nio ronderna, vilket ungefär är normalinsatser. De båda manhemiterna knep remi mot stormästarna Lars Karlsson respektive Lars Bo Hansen men fick övrigt stryka flagg mot de verkliga storkanonerna, samtidigt som de lägre rankade motståndarna i de flesta fall fick smaka på käppen.

Resultat: 1. Robert Fontaine, Frankrike 7½ (av 9), 26. Victor Nithander 5½, 29. Joel Åkesson 5½ (116 deltagare).

I Rilton Open för spelare över 1600 spelade kadetterna Johan Hansson och Johannes Aira. Insatsen bekräftar den kraftiga frammarsch pojkarna är på och trots högre rankat motstånd i nästan samtliga partier låg manhemiterna hela tiden runt 50%.

Resultat: 1. Toms Kantans, Lettland 7 (av 9), 46. Johan Hansson 4½, 47. Johannes Aira 4½ (80 deltagare).

I Rilton 1600 för spelare under det ratingtalet spelade inga manhemiter.

Det går att få utförlig information om tävlingen här.