Klart för final i KM!

I morgon tisdag får vi se upplösningen av årets klubbmästerskap. Efter att några färska spelare brutit tävlingen har det hela flutit utmärkt och hängpartierna har genomförts helt utan påtryckningar från tävlingsledningen. En eloge till deltagarna!

I kampen om KM-titeln leder topprankade Sören Svensson på 6 poäng av sju. Han har en poängs försprång till närmaste förföljarna Kristian Aaltonen och Stefan Klang, så en remi behövs för att Sören skall kunna känna sig säker. Nedan kan du se ställningen.

KM-gruppen

I Kandidatgruppen toppar nye medlemmen Andreas Persson på 5½ poäng. Han har dock spelat alla sina partier, vilket gör närmaste hoten Jonas Bengtsson på 5 samt Jonas Ahlqvist och likaledes nye Johan Holmström på 4½ fina möjligheter att gå i kapp. Klicka för att se ställningen.

Kandidatgruppen

Öppna gruppen toppas ohotat av högst rankade Sergey Krakov, som bara släppt en halva över de åtta ronderna. Men vilka skall ta de två andra platserna i Kandidatgruppen? Närmast följer sexpoängarna Oskar Johanson och Johannes Aira och raffinerat nog möts dessa i slutronden. Sergey ställs mot tabellfyran Jakob Wåhlander som har 5½ och bakom dessa skuggar en hoper fempoängare. Studera själv ställningen:

Öppna gruppen

Också Lilla gruppen har en klar ledare i form av Bo Ohlsson, även om inte segern är riktigt säker ännu. Sjupoängaren Bosse följs av sexpoängsduon Rutger Almquist och Ajith Pillai och samtliga i tättrion har mötts och får alltså motståndare med färre poäng. Skall det bli dessa tre som tar de tre platserna i Öppna gruppen?

Lilla gruppen

Sista ronden spelas alltså tisdag kl. 18.30 och som troligen bekant får man inte skjuta upp partierna i sista ronden.