Manhem Open ur startblocken

Klubbens klassiska elitjuniortävling Manhem Open spelas för tjugosjätte gången i Schackcentrums lokaler. 27 starka 15-årsjuniorer har lockats till startlinjen, däribland de fyra manhemiterna Johan Hansson, Johannes Aira, Jessica Bengtsson och Elias Karlsson. Johan och Johannes står på 1 poäng medan Jessica och Elias förlorat de båda inledningsronderna på stentufft motstånd.

Ratingmässigt toppas tävlingen av fyra starka utlänningar från Estland och Lettland och svenskarna Rasmus Janse och Jonatan Berggren strax under 2000. Sju spelare har inlett med två raka: Jevgenij Rumjantsev, Estland, Simon Hänninger, SK Rockaden, Torbern Sonnek, Sollentuna SK, Ritvars Reimanis, Lettland, Rasmus Janse, Västerås SK, Aleksands Hohluks, Lettland sam Pontus Echardt, SK Rockaden. I tredje ronden blir det tre gånger Sverige – Baltikum vid toppborden när mötena Rumjantsev – Hänninger, Sonnek – Reimanis och Janse – Hohluks går av stapeln. Här får vi antagligen en aning om hur väl svenskarna lyckas hävda sig i årets upplaga.

Spelet börjar 09.30 och den som vill följa spelet är hjärtligt välkommen. En aktuell turneringstabell hittar du här.